top of page

Коли потрібен психолог

Чи потрібна саме вам робота з психологом?

Чи такі вже великі проблеми у вас щоб звертатися за допомогою?

Чи не справлюсь я з цим самотужки?

Чи справді хтось мене зрозуміє і питання вирішиться?

Який результат?

За що я плачу гроші? За звичайну розмову?

Чим відрізняється розмова з психологом від розмови з другом?

Чи має цей спеціаліст певний досвід саме з такою проблемою як у мене?

Чи достатньо він квалікофаний щоб вирішити моє питання?

Який метод психотерапії мені краще обрати?

Такі та безліч інших запитань задають собі люди перед тим як звернутися до спеціаліста


Спеціаліст, який має освіту в напрямку психології, практичний і життєвий досвід, регулярну особисту терапію/супервізію, періодичне навчання для підвищення кваліфікаційних навичок - це людина перед вами, яка вже може надати вам професійну допомогу.

Особиста розмова зі спеціалістом відрізняєтьсяя від побутової розмови з другом/подругою тим, що ця розмова відбувається з людиною, яка має професійну кваліфіковану освіту, людина, яка має терапевтичне мислення завдяки якому відбуваються зміни психологічного стану клієнта під впливом терапевтичного втручання в процесі спілкування з терапевтом.

В психології, як і в медицині існує безліч симптомів та причин того чи іншого стану. Спеціалізації психолога це лише його додаткові інструменти для пошуку тригера цих проблем, та запровадження того чи іншого способу втручання терапевтичного впливу для впровадження змін у житті клієнта і формування нових цілей і способів поведінки. Напрямок першого запиту часто змінюється в процесі роботи. Бо поверхнева проблема звернення як правило приховує справжню.

Напрямок психотерапії (гештальт-терапія, психоаналіз, когнетивно-поведінкова терапія тощо..), в якому працює ваш психотерапевт це лише його особисте вподобання, і його вибір який він обрав на своєму професійному шляху.


Я працюю не з проблемами, я працюю з людиною і це перше, що треба розуміти.

Так само і ви обираючи спеціаліста перш за все ви обереєте особистість, з якою будуть будуватися терапевтичні стосунки.

Ті чи інші особисті сторони обох будуть надавати найбільшу користь для загальної співпраці.


Саме ваша готовність до співпраці, ваше бажання, довіра до психолога, прихильність до його особистих якостей будуть формувати ваш особистий результат.


Будь-який психологічний стан особистості, будь-яка емоційна реакція на ті чи інші подііі в житті, будь-який дискомфорт у відносинах, все, що інколи навіть не можна назвати, але воно викликає дискомфорт в житті у людини уже є предметом моєї роботи з клієнтом і це є привід для вашого звернення.


Моя мета допомогти будь якій людині, яка в цьому зацікавлена.

Готовність до відвертого діалогу єдина, але обов’язкова умова нашої співпраці.


Леся Сологуб

Магістр психології

Психотерапевт


bottom of page